untukmu permataku

Nama saya : Dr Amin Ismail (A.I.): Pegawai Perubatan UD41, Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan :)

MBBS (Melaka Manipal Medical College, Manipal University)

saya seorang doktor yang sentiasa mahu ceria

Followers

Monday, September 8, 2014

finishing orthopedic

H.O life Dr A.I. : Alhamdulillah. Berakhir juga posting orthopeadic iaitu posting pertama di HTAA. Cukup cukup empat bulan aku posting di depatment ini. Terima kasih buat supervisor Mr Adham, specialist specialist yang banyak membantu dan sangat cool dan mesra Houseman. Mr Marazuki seorang sangat cool. Pernah smackdown aku sekali semata mata minta cuti saat saat akhir. Mr Sazali seorang yang nampak tegas tapi baik. Mr Amin pula setiap kali keluar pasti aku menimba pengalaman beliau sewaktu menjadi houseman dan doktor.
Ms Kamariah pada pandangan aku seumpama seorang ibu yang sangat mengambil berat akan perihal anak anaknya. Aku pernah berjumpanya secara individu. Aku rasa beliau seorang ibu yang baik. Tidak lupa pada yang lain.

MO orthopeadic juga rata rata cool dan mesra houseman. Ramai yang suka mengajar. Dr Kumar awalnya aku rasa beliau seorang yang agak garang. Apa taknya suka marah kat aku semasa tagging. Tapi rupa rupanya seorang yang sangat tenang. Banyak yang aku belajar darinya sepanjang 4 bulan posting ini. Dr Jazlan pula memang la dah macam specialist gayanya. Dr Abdullah pula rupanya suka makan serunding yang aku beli dari kelantan. Nak order lagi dari aku.
Dr Hisyam kerja nak cepat dan tangkas. Ada apa apa masalah whatsapp je insya Allah akan settle problem.

 Geng geng 1st year master student pula seperti Dr Theenesh, Dr Su Yuen Dr Kashfil menghiburkan kami di klinik ortho pagi pagi. Memang tak lokek ilmu dan boleh dibuat teman. Begitu juga MO lain yang sangat bersedia untuk berkongsi ilmu. Terima kasih tidak terhingga.

Apapun orthopedics posting Htaa memang best. Pengalaman masuk OT, buat pembedahan. Pembedahan yang paling besar aku buat seorang diri adalah rays amputation of 2nd toe. Haha. Pengalaman indah apabila MO memberikan kepercayaan untuk aku buat.

Posting paling penat adalah AnE apabila banyak kes datang secara serentak. Terpaksa menguruskan 3 dan empat kes dalam satu satu masa.

Terima kasih daun keladi. ;)

5 comments:

Anonymous said...

Goodluck Doc!

Anonymous said...

Sweet la Dr ni. Im one of the regular patient kat Ortho Htaa, tapi xpnh pon nmpk Dr. Muka Dr mmg mcm Shah Rukh Khan ae?? No wonder la sy xprasan. Have a blast!!!

aku dr amin said...

lol

intan nadzrah said...

Salam...sy pesakit dr.mara..haritu baru operate l5/s1..boleh sy nk tahu kalau kesan jahitan sy terbuka semula mcm mana? Sy xtahu nk buat apa...tq

intan nadzrah said...

Salam...sy pesakit dr.mara..haritu baru operate l5/s1..boleh sy nk tahu kalau kesan jahitan sy terbuka semula mcm mana? Sy xtahu nk buat apa...tq