untukmu permataku

Nama saya : Dr Amin Ismail (A.I.): Pegawai Perubatan UD41, Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan :)

MBBS (Melaka Manipal Medical College, Manipal University)

saya seorang doktor yang sentiasa mahu ceria

Followers

Wednesday, August 5, 2009

aku yang menulis

sejak dua menjak ni macam macam sebenarnya sudah berlaku disekeliling ana
ntah ana buat endah atau memang ana tak tahu

banyak perkara yang berlaku di Manipal ini malah di Malaysia sendiri
bak kata kawan ana kita jauh dari bumi Malaysia tidak bererti kita tak payah ambik tahu pasal perkara yang berlaku ditanah air
siapa tahu akhir akhir ini telah berlaku satu demonstrasi hampir mencecah 50000 orang di ibu negara membantah ISA?
Ini semua tidak akan kita tahu andai kita tidak peka dengan situasi yang berklaku ditanah air
Selain itu pilihanraya kecil di Pengkalan Pasir akan dan bakal diadakan bersempena kematian ADun PAS selaku wakil disitu. nampaknya pilihanraya kecil ini tumbuh macam cendawan selepas hujan aja. bermula denagna pilihanraya Kuala terengganu, permatang pauh, pilihanraya kecil di perak, kelantan yang semuanya dimenangi Pakatan Rakyat dan satu di sarawak yang dimenangi BN. walau apapun yang penting biarlah pilihanraya ini berlaku dengan adil antara parti politik buaknnya dengan jentera kerajaan

di sini pula Manipal, batch 24 dah pun holiday selepas menghabiskan blog 2 diorang last week, ada yang balik ke malaysia ada yang pergi bercuti ke utara. batch baru batch 25 akan hadir selepas holiday dan mereka akan beraya di manipal bersama batch 24 sebenarnya.
minggu lepas telah berlangsung solat hajat dan majlis bacaan yasin batch 21 dan 23 yang akan menghadapi peperiksaan akhir tahun. gud luck buat korang semua
batch 22 pula akan menghadapi blok xm 2 minggu depan. ana termasuk sekali. gud luck buat kengkawan ana. pastu kami akan pulang beraya di malaysia. huhu.
dan yang paling tidak dapat dilupakan kekangkawan batch 20 yang bakal meninggalkan bumi manipal ini buat selamanya . mereka akan pulang menyambung another 2 tahun setengah lagi di malaysia sebelum mampu bergelar Dr. selamat tinggal buat sahabat aku mesol, john, kawan aku dari sekolah Maahad LAGI. moga korang berdua success. dan yang lain lain la.

yang pernting hari ni dah stat dah stady break ana. harap segalanya berjalan lancar sebelum ana masuk rumah baru. by then....
setakat ini dahulu.
moga segalanya selamat dan makmur


aku yang menulis
dramin

No comments: