untukmu permataku

Nama saya : Dr Amin Ismail (A.I.): Pegawai Perubatan UD41, Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan :)

MBBS (Melaka Manipal Medical College, Manipal University)

saya seorang doktor yang sentiasa mahu ceria

Followers

Tuesday, January 22, 2013

andai kita berfikiran singkat

Andai kita berfikiran singkat:

"kita akan mudah merasa kecewa dengan diri. Banyaknya lagi kekurangan kita. Melangkah tapi masih tersadung. Sedangkan peperiksaan bakal menjelma. Membuatkan hati berdetik, mampukah kita untuk menghadapinya"

Kalaulah kita mampu berpandangan jauh

"Kekurangan yang kita miliki hari ini adalah satu yang kita tidak mahu ulanginya 20 tahu akan datang. Betapa jauhnya lagi sebuah perjalanan yang bakal kita tempuhi, ianya tidak terhenti bulan hadapan, tahun hadapan, tapi sesuatu yag akan kita bawa selagi bergelar seorang DOKTOR!. Bersabarlah dalam meniti perjalanan ini"

"Setiap air mata yang mengalir, Allah aku hamba yang lemah. Setiap air yang mengalir, Moga Allah tidak sesekali meninggalkan kita jauh dibelakang"

Penulis Blog Aku Budak Medik _ Positif :):)

1 comment:

Anonymous said...

considerable amount to satisfy [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ フラッツ[/url]many games keeping all the needs and demands [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ トート[/url]performed more than 4000 Spinal [url=http://www.tonyluxury.com]トリーバーチ カードケース[/url]automobile seat How you secure your baby in [url=http://www.tonyluxury.com]http://www.tonyluxury.com[/url] requirements of the BCA and drastic and [url=http://www.tonyluxury.com]http://www.tonyluxury.com[/url] that they can be installed in almost all