untukmu permataku

Nama saya : Dr Amin Ismail (A.I.): Pegawai Perubatan UD41, Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan :)

MBBS (Melaka Manipal Medical College, Manipal University)

saya seorang doktor yang sentiasa mahu ceria

Followers

Sunday, May 6, 2012

buatlah sesuatu yang mampu melonjakkan diri...Wan Ji facebuk dan youtube pun.ada.. ^^

Kadang kadang perasan tak, kita suka buat perkara yang menghancurkan diri, sesuatu yang tiada kredit kepada diri kita. Perkara simple la. Contohnya merokok! pernah terfikir apa kesan rokok kepada badan dalam jangka masa panjang?

satu lagi, pertengkaran yang sia sia difacebook. Mempertahankan perkara yang dirasakan menjadi hak diri dan kumpulan sendiri, atas nama Jemaah. Jemaah aku berlainan dari jemaah lain lain kerana kami itu dan kami ini.

Alangkah seronok andaikata penglibatan kita dalam Jemaah digunakan untuk memberikan input input positif kepada diri. Menambahkan kenalan, memangunkan jiwa yang sedang gersang dan meluput. ^^

Semalam alhamdulillah dapat bersama kawan MMMC.seramai 9 orang dapat berkonvoi Madrasah An Nuriah Addiniah Sungai Udang untuk mengikuti Seminar Fiqh Siasah sempena 72 tahun Maahad Annuriah. Hebatkan! 72 tahun berdiri dengan.sendirinya. Tiada satu sen pun duit dari majlis zakat negeri yang mengalir, tapi still mampu berdiri teguh.

Yang.seronoknya dapat mendengar penceramah mantap! Apa lagi Ustaz sempoi kita, Wan Ji facebuk dan youtube la. ^^Ustas.Khairuddin.AtTakiri.pun.ada


No comments: