untukmu permataku

Nama saya : Dr Amin Ismail (A.I.): Pegawai Perubatan UD41, Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan :)

MBBS (Melaka Manipal Medical College, Manipal University)

saya seorang doktor yang sentiasa mahu ceria

Followers

Tuesday, April 21, 2009

motivasi seorang Doctor

nak jd doctor ni
satu je kena ingat
memang banyak masa kena sacrifice untuk mentelaah
kita memang takleh jadi macam budak buda pandai tue
tapi jadilah diri kita sendiri
tapi satu je kena ingat
mampukah dengan ilmu yang kita ada tue
nanti kita rawat pesakit kite
bila kita dah jadi dr
orang akan bergantung harap pada kita
adakah kita sanggup mempersiakan harapan orang yang sgt terdesak pada diri kita

sudah tentu kita akan sedih dan malu
apabila
title dr yang kita ada tu langsung tak boleh digunakan
untuk merawat patient kita
yang amat memerlukan pertolongan kita

renungkanlah
jadilah sekadar diri kita
tapi
ingtlah pada mereka yang memerlukan kita

No comments: